24 sierpnia 2017

Kerry Londsale, Nigdy nie zapomnę


Ogromnie cieszę się, że miałam przyjemność przeczytać tę powieść, ponieważ to jedna z piękniejszych historii, które w życiu poznałam. "Nigdy nie zapomnę" to mój wakacyjny hit książkowy. Kobietki zamawiajcie i kupujcie tę książkę, bo to cudowna historia, która wzbudzi w Was miliony uczuć.

16 sierpnia 2017

Layla Wheldon, Dance, sing, love. Miłosny układ [recenzja przedpremierowa]


Już jutro swoją premierę ma powieść "Dance sing love. Miłosny układ" autorstwa Layli Wheldon. Niech nie zmyli Was nazwisko obcego pochodzenia, ponieważ pod tym pseudonimem tworzy Sandra Sotomska, która zadebiutowała na platformie wattpad.com. Zapraszam do zapoznania się z moją opinią.

15 sierpnia 2017

Edyta Włoszek, AMBASADOROWA


Chciałabym Wam dzisiaj opowiedzieć o powieści, która wywarła na mnie duże wrażenie. "Ambasadorowa" to historia, która na pewno Wami wstrząśnie i wzruszy, bo opowiada o przemocy domowej, która na szczęście przestaje być tematem tabu, ale mimo to dotyka wielu rodzin. Przeczytajcie moją opinię, która mam nadzieję, że zachęci Was do przeczytania "Ambasadorowej".

08 sierpnia 2017

Agnieszka Lingas-Łoniewska, WSZYSTKO WINA KOTA !


Każdy kto śledzi mnie od początku mojej blogowej działalności wie, że uwielbiam twórczość Agnieszki Lingas-Łoniewskiej. To właśnie od tej autorki otrzymałam swój pierwszy "egzemplarz recenzencki" z dedykacją, a mowa tutaj o "W szpilkach od Manolo". Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam moją opinię na temat najnowszej powieści Agnieszki Lingas-Łoniewskiej, czyli "Wszystko wina kota!". Zapraszam Was do przeczytania mojej notki.

07 sierpnia 2017

Natalia Nowak-Lewandowska, POZORNOŚĆ


"Pozorność" Natalii Nowak-Lewandowskiej przeczytałam dzięki uprzejmości Krysi, która zorganizowała na swoim blogu Book Tour.  Długo zwlekałam z napisaniem opinii na temat tej powieści, ponieważ książka tak bardzo wryła się w moją psychikę, że do tej pory o niej myślę, przeżywam i przechodzą mnie dreszcze. Dlaczego? Odpowiedź znajdziesz poniżej.

31 lipca 2017

TOP 5 LIPCA 2017


Witajcie w ostatnim dniu lipca. Choć połowa wakacji za nami to lato zaczyna się dopiero teraz, na co wskazują wysokie temperatury. I świetnie! Dla mnie to najlepsza pogoda na czytanie, które często łączę z opalaniem. Życzę Wam cudownego nadchodzącego miesiąca, a w międzyczasie zerknijcie na moje TOP 5 miesiąca.

28 lipca 2017

Yankee Candle: COASTAL LIVING


Coastal Living pochodzi z limitowanej kolekcji Yankee Candle. To zapach, który kojarzy mi się z pięknymi wakacjami nad oceanem. Jest rześki i świeży i wprawia mnie w pozytywny nastrój.

26 lipca 2017

Yankee Candle: GARDEN SWEET PEA


Lato, lato wszędzie... Lato w pełni, ale pogoda nie rozpieszcza. Czy u Was również pada deszcz, są burze i jest wciąż tak niemiłosiernie duszno? W tę nieprzyjemną pogodę postanowiłam odpalić wosk, który zalegał na dnie szuflady. Jest to GARDEN SWEET PEA. Słodki zapaszek w moim ulubionym kolorze.

19 lipca 2017

Shauna Niequist, PIĘKNE ŻYCIE



Dlaczego zgodziłam się przeczytać tę książkę? Odpowiedź jest chyba prosta. We współczesnym świecie wszyscy wywierają na nas nacisk, że musimy być idealni. Idealnie wyrysowana brew, idealnie wykonturowana twarz, idealnie skrojone ubrania i idealnie sztuczny uśmiech przyklejony do twarzy. Gonimy za karierą, za tą całą idealnością, a zapominamy, bądź nie mamy czasu o tych najbliższych osobach i rzeczach. Historia Shauny Niequist sprawi, że zobaczymy, że nasze życie jest piękne, ale tylko wtedy jeśli będziemy żyli po swojemu.  

14 lipca 2017

BOOK TOUR: Dorota Gąsiorowska "Melodia zapomnianych miłości"


19 lipca swoją premierę ma powieść Doroty Gąsiorowskiej "Melodia zapomnianych miłości". Autorka jeszcze nigdy mnie nie zawiodła i zawsze fundowała mi cudowną przygodę. Chciałabym, abyście również i Wy, moi kochani, mogli zaznajomić się z twórczością Doroty Gąsiorowskiej. Serdecznie zapraszam!

A jeśli nie lubicie dzielić się książkami i wolicie zostać osobistymi właścicielami powieści, to mam dla Was specjalny rabat, z którym "Melodię zapomnianych miłości" kupicie taniej. Wystarczy, że w okienku na kod rabatowy wpiszecie hasło: melodia.

08 lipca 2017

Kringle Candle: CASHMERE & COCOA


Lato w pełni, ale pogoda za oknem niekoniecznie wskazuje na tę porę roku. Postanowiłam, że w te zimne dni otulę się kocem, wypiję pyszną kawę, wezmę książkę i odpalę nowy wosk, który zalegał na dnie szuflady. Mmmm... i poczułam się jak w niebie.

01 lipca 2017

Yankee Candle: SEA AIR


Niestety, ale tegoroczne wakacje spędzę w domu, ponieważ nigdzie się nie wybieramy. Ratują mnie jednak woski z letnich kolekcji, dzięki którym mogę poczuć się jak na rajskiej plaży. Tym razem testowałam SEA AIR.

27 czerwca 2017

Estelle Maskame, CZY WSPOMINAŁAM, ŻE ZA TOBĄ TĘSKNIĘ?


Tak bardzo czekałam na ostatni tom serii DIMLY. Tak bardzo chciałam domknąć historię Eden i Tylera. Czasami gdy pokładam w czymś ogromną nadzieję, przeżywam rozczarowanie. I tak niestety było w przypadku tej powieści.

24 czerwca 2017

Yankee Candle: GARDEN BY THE SEA


Rozpoczęły się wakacje, więc nie mogłam sobie darować dodania recenzji jednego z letnich wosków. Tym razem na świecznik wystawiłam GARDEN BY THE SEA, który pochodzi z letniej kolekcji Coastal Living. 

17 czerwca 2017

Yankee Candle: DRIFTWOOD


Męskie, drzewne nuty to zdecydowanie zapachy, które lubię najbardziej. W ten weekend gościłam u siebie DRIFTWOOD, który na dobre wprowadził mnie w wakacyjny nastrój.

16 czerwca 2017

Paulina Świst, PROKURATOR


Po bardzo długiej przerwie wracam do świata żywych. Nadciągają wakacje, wyczekane dwa miesiące urlopu, więc nareszcie czas na czytanie. Ostatnio zostałam obdarowana książką "Prokurator" Pauliny Świst, w którą szybko się wciągnęłam. I to właśnie od niej zaczynam powrót do blogowania, czytania i pisania recenzji. Zapraszam do przeczytania mojej opinii.

14 maja 2017

Yankee Candle: CATCHING RAYS


Często sięgam po zapachy ze strony internetowej goodies.pl, ale tym razem było inaczej. Zauroczona błękitną tartaletką i chwytającą nazwą wosku postanowiłam zamówić CATCHING RAYS na allegro. 

06 maja 2017

Agnieszka Lingas-Łoniewska, PIĘTNO MIDASA


Ostatnio nie mam czasu na czytanie. Postanowiłam, że małymi kroczkami wrócę do codziennego czytania i od razu wybrałam książkę Agnieszki Lingas-Łoniewskiej, którą kupiłam w ciemno. Autorka jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. "Piętno Midasa" pochłonęłam w dwa dni, a ochota na czytanie powróciła momentalnie!

23 kwietnia 2017

M.L. Stedman, ŚWIATŁO MIĘDZY OCEANAMI


Dzięki akcji Book Tour, którą zorganizowała Aga to czyta, miałam możliwość poznania poruszającej powieści pt. "Światło między oceanami". Jest to książka, w której dobrzy ludzie podejmują złą decyzję, za którą przyjdzie im słono zapłacić.

30 marca 2017

Yankee Candle: SWEET APPLE


Tę słodką świeczuszkę otrzymałam w urodzinowym prezencie. Długo zwlekałam z jej odpaleniem, bo po prostu było mi jej szkoda, ale nareszcie nadszedł jej czas. Sweet Apple okazał się naprawdę słodki i piękny!

25 marca 2017

Yankee Candle: RASPBERRY SORBET


Cześć! Znowu pochłonęła mnie praca i zaczęłam zaniedbywać stronkę. 
Czy u Was również jest tak słonecznie? W powietrzu naprawdę czuć już wiosnę. Dodatkowo czas umilają mi jak zawsze piękne zapachy. Tym razem postanowiłam na maliny, czyli RASPBERRY SORBET.

11 marca 2017

TOP 5 najpopularniejsze posty w LUTYM


Zanim zdążyłam się obejrzeć, a zawitał już 11 marca, a na blogu brak podsumowania ostatniego miesiąca. Już nadrabiam, a Was zapraszam do zapoznania się z dalszą częścią postu.

26 lutego 2017

25 lutego 2017

Marie Tourell Søderberg, HYGGE. DUŃSKA SZTUKA SZCZĘŚCIA


Hygge to stan istnienia, którego doświadczasz, kiedy w twoich relacjach z samym sobą oraz partnerem życiowym, a także organami podatkowymi i wewnętrznymi zapanuje harmonia.

18 lutego 2017

Yankee Candle: WILD MINT


Uwielbiam zapach świeżej mięty. Mięta działa na mnie kojąco i przypomina ogródek babci, w którym nigdy jej nie brakowało. Wild Mint jest nowością wiosenną, już ostatnią, którą testuję. 

12 lutego 2017

Kathryn Taylor, BARWY MIŁOŚCI. CZERWIEŃ


Dwa lata temu przeczytałam pierwszą część "Barw miłości" i byłam książką zawiedziona. Miałam już przesyt powieści erotycznych, więc oceniłam ją bardzo surowo. Z racji na nadchodzącą premierę już III tomu, postanowiłam, że dam trylogii jeszcze jedną szansę.

04 lutego 2017

Yankee Candle: TARTE TATIN


Pamiętam, że kupując ten wosk skusiłam się po prostu ceną (wosk był w promocji). Nieszczególnie interesował mnie zapach jabłkowej tarty. To, co otrzymałam, przerosło moje oczekiwania.

03 lutego 2017

TOP 5, czyli najpopularniejsze posty w styczniu


Ferie szkolne w moim województwie skończyły się już tydzień temu, wpadłam więc w wir pracy i obowiązków. Zapomniałam o tym, że kończy się styczeń, a w związku z tym, nie pamiętałam o moim małym podsumowaniu. Ale nadrabiam... Oto i one! ;)

27 stycznia 2017

BOOK TOUR: Magdalena Majcher "Stan nie!błogosławiony"


Ostatnio zrobiło się u mnie Book Tourowo :) Tym razem serdecznie wszystkich zapraszam do wzięcia udziału w kolejnej książkowej akcji ... Magdalena Majcher "Stan nie!błogosławiony"...

26 stycznia 2017

BOOK TOUR Kathryn Taylor "Barwy miłości"


Zbliżają się walentynki, więc specjalnie z tej okazji przygotowałam dla Was BOOK TOUR  z najgorętszą powieścią erotyczną od czasów "Pięćdziesięciu twarzy Greya". 

25 stycznia 2017

Yankee Candle: STAR ANISE AND ORANGE


Zapach Star Anise and Orange należy do świątecznej linii Yankee Candle Holiday Party. Pomarańcze, mandarynki i inne cytrusy kojarzą mi się oczywiście z Bożym Narodzeniem. Jednak po raz pierwszy mam do czynienia z anyżem w wosku zapachowym. Bardziej spodziewałabym się tutaj goździków. Pomarańcze i anyż? Warto?

23 stycznia 2017

Nowa lista lektur dla klas 4-8 szkoły podstawowej


Ministerstwo Edukacji Narodowej opublikowało projekt nowej podstawy programowej dla wszystkich typów szkół. Z racji tego, że jestem polonistką, najbardziej interesuje mnie podstawa programowa z języka polskiego. Jesteście ciekawi jakie lektury będą obowiązywały już od nowego roku szkolnego? 

Ewa Przydryga, MOTYLE I ĆMY


Bardzo lubię przeróżne akcje książkowe, dzięki którym mogę przeczytać książkę, która mnie zainteresowała, ale nie muszę jej kupować. To dzięki akcji Book Tour, którą zorganizowała Krysia na swoim blogu Literacki Świat Cyrysi, mogłam poznać powieść Ewy Przydrygi "Motyle i ćmy".

22 stycznia 2017

AUTUMN RAIN


Po raz pierwszy na mojej stronie gości świeca o takich rozmiarach. Autumn Rain, bo o niej mowa, to świeca, którą kupiłam na urodziny mojej siostrze. I choć jest zima, to ten zapach sprawia, że na chwilę możemy poczuć się cieplutko.

21 stycznia 2017

CHERRY BLOSSOM


Ten słodki, różowy wosk pochodzi z najnowszej, wiosennej kolekcji Q1 2017. Nie wahałam się długo, kiedy na stronie goodies.pl zauważyłam sprzedaż tych cudowności. Jak zawsze, kupiłam woski w ciemno i... Cherry Blossom mnie nie zawiódł.

17 stycznia 2017

Joanna Jax, ZEMSTA I PRZEBACZENIE. NARODZINY GNIEWU


Ostatnią książkę autorstwa Joanny Jax, którą czytałam to "Dziedzictwo von Becków". Było to dwa lata temu, a ja wciąż o tej powieści pamiętam, bo niesamowicie mnie wtedy pochłonęła. Kiedy otrzymałam propozycję recenzji nowej powieści autorki, nie wahałam się ani chwilę.

14 stycznia 2017

LINDEN TREE


Choć za oknem zima pełną parą, sklep internetowy goodies.pl już proponuje wiosenne zapachy. Skusiłam się na nową kolekcję i na pierwszy ogień wypróbowałam zapach LINDEN TREE, czyli 'drzewo lipy'. Szczerze mówiąc, spodziewałam się innego zapachu, a ten mnie zaskoczył.

06 stycznia 2017

Magdalena Witkiewicz, CZEŚĆ, CO SŁYCHAĆ?


Prozą Magdaleny Witkiewicz można się delektować. Z ogromną zatem radością wzięłam się za czytanie jednej z nowości pt. "Cześć, co słychać?" Jak zwykle otrzymałam zastrzyk motywacji, a po skończonej lekturze naszło mnie mnóstwo refleksji. 

05 stycznia 2017

COVERED BRIDGE


Covered Bridge jest zapachem pochodzącym z jesiennej kolekcji. Postanowiłam, że na osłodę tych mroźnych dni przetestuję świeczuszkę, która ociepli mieszkanie i wprowadzi powiew ciepłego powietrza.